Türkiye’de savunma sanayii büyümesini sürdürürken bu alana yatırım yapan iş insanı sayısı da artış içindedir. Anadolu’nun birçok şehrinde savunma sanayiine yatırım yapan iş insanları ve girişimciler bulunur. Hataylı iş insanı Serdar Özyurt da bu girişimcilerden bir tanesidir.

İstihdamda Öncelik Hatay’lıların.

1984 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinin Karlısu mahallesinde dünyaya gelen Serdar Özyurt, savunma sanayiinde faaliyet gösteren bir iş insanıdır.

İlk ve orta öğrenimini Hatay’da tamamlayan Özyurt, üniversite eğitimini Moğolistan Milli Üniversitesi İngilizce Sinoloji bölümünde alır. 2010 yılına kadar Moğolistan’da yaşamını sürdüren Özyurt, 2010 yılında babasının vefatı sonrası kesin dönüş kararı alarak Hatay’a geri döner.

Asya’da kazandığı iş tecrübeleri ışığında Hatay’da BMZ Savunma Sanayi şirketini kuran Özyurt, bu şirket bünyesinde zırhlı araçlar, paletli zırhlı araçlar, silah sistemleri, askeri motor ve yedek parça ile mühimmat üretimi yapar. BMZ Savunma Sanayi şirketinin en çok öne çıkan projesi “TUR-K2” adını taşıyan zırhlı personel taşıyıcıdır.

BMZ ile Türkiye savunma sanayii faaliyetlerini başlatan Serdar Özyurt, kazandığı tecrübeler ışığında Özyurt Silah Sanayi A. Ş.’yi ve Hatay’daki Özyurt silah ve savunma sanayii fabrikasını hayata geçirir.

Özyurt Silah Sanayi A. Ş.

Üretimini Hatay’daki fabrikasında gerçekleştirerek bölgede binlerce istihdam yaratan Özyurt Silah Sanayi A.Ş.’nin genel müdürlüğü, İstanbul’dadır. Piyade tüfekleri, keskin nişancı tüfekleri ve tabanca üretimine odaklanan Özyurt Silah Sanayi A.Ş., başarılı iş insanı Serdar Özyurt’un en önemli girişimidir.

Hatay’da ürettiği ürünleri dünyaya satan Özyurt Silah Sanayi A.Ş., her yıl ihracat gelirlerini arttırır ve ülkemize katma değeri yüksek üretimle dolar kazandırmaya devam eder. Bu açıdan Özyurt Silah Sanayi A.Ş., gelecekte Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketlerinden bir tanesi olma potansiyeli taşır.

Özyurt Silah Sanayi Geliştirdiği Teknolojilerle Öne Çıkıyor

Özyurt Silah Sanayi şirketi, savunma sanayiindeki modernizasyon ihtiyaçlarına yönelik ar-ge çalışmalarıyla ve geliştirdiği teknolojilerle öne çıkar.

Şirketin vizyonu, Türkiye’deki yetişmiş insan gücünden, profesyonel mühendislik altyapısından ve son teknolojiden yararlanarak global bir şirket olmak ve dünya genelindeki şirketlere hizmet sunmaktır.

Ayrıca Özyurt Silah Sanayi, devlete ve özel sektöre anahtar teslim eğitim çözümleri de sağlar. Savunma sanayinin farklı kollarında faaliyet gösteren ve savunma sanayii deyince Türkiye’de ve dünyada ilk akla gelen şirketlerden bir tanesi olmayı hedefleyen Özyurt Silah Sanayi, bu açıdan ülkemizdeki ve dünyadaki birçok şirketle ve kurumla iş birliği yapar.

Daha Önce Üretilmemiş 7 Silah Türünü Üretiyor.

Özyurt Silah Sanayi A.Ş. şirketinin bir diğer özelliği de Türkiye’de geçmiş dönemlerde hiç üretilmemiş yedi silah türünün ilk defa Özyurt silah sanayi fabrikasında üretilmesidir.

Türkiye’de ilk defa Özyurt Silah Sanayi tarafından üretilen bu 7 silah arasında kalaşnikof olarak bilinen AK-47 de vardır. Dünyanın en popüler silahlarından bir tanesi olan Sovyet yapımı AK-47’ye alternatif olabilecek silahlar, Serdar Özyurt’un girişimiyle Özyurt Silah Sanayi tarafından üretilir.

Hatay’dan Kazandığını Hatay’a Yatırıyor.

Hatay, Serdar Özyurt’un savunma sanayi yatırımlarının merkez üssü olarak konumlanır. Hatay’ı seven ve Hatay ekonomisine katkı sağlamak için yatırımlarını bu şehirde gerçekleştiren Özyurt, halihazırda şehirde faaliyet gösteren silah fabrikasıyla binlerce istihdam yaratır.

Kamuoyuna yaptığı açıklamalarda yaptığı yatırımlarla Hatay’ı Türkiye ve dünya savunma sanayiinde bir marka haline getirmek istediğini ifade eden Özyurt, şu ana kadar gerçekleştirdiği yatırımları “başlangıç” olarak niteler.

Serdar Özyurt’un yatırımlarında dikkat çeken bir diğer unsur da bu yatırımların hibe ve kredi kullanılmadan gerçekleştirilmiş olmasıdır. Kendi öz sermayesiyle hareket eden Özyurt, basına yaptığı açıklamalarda Hatay’ın kalkınmasına katkı sağladıkları için mutlu olduğunu ifade eder.

Hatay’a 60 Milyon Dolarlık Silah Fabrikası.

Özyurt’un Hatay’a yatırım planları çerçevesinde şehirde 60 milyon dolarlık bir mermi fabrikasının kurulması ve milyonlarca dolarlık farklı savunma sanayi yatırımları da söz konusudur. Bu fabrikanın inşaatı Belen ilçesi Kıcı mevkiindeki 94 dönümlük bir arazide devam eder.

Fabrikanın 2023 yılında üretime başlaması ve Özyurt Silah Sanayi A.Ş. tarafından Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan ve körfez ülkelerine yapılan ihracatı arttırması beklenir. Özyurt Silah Sanayi A.Ş. tarafından halihazırda, söz konusu bu ülkelere mermi ve silah satışı gerçekleştirilir.

İstihdamda Öncelik Hatay’lıların.

2023 yılında faaliyet geçmesi beklenen mermi fabrikası için 100’den fazla mühendisin ve toplamda binden fazla kişinin istihdam edilmesi beklenir. Serdar Özyurt’un açıklamalarına göre fabrika için gerçekleştirilecek işe alımlarda Hatay’lılar öncelikli olacak.

Özellikle yeni mezun ve savunma sanayiine ilgi duyan Hatay’lı genç mühendislerin ilgiyle açılmasını beklediği fabrika, Türkiye ‘nin en büyük, Avrupa ve Asya’nın en büyük mermi fabrikalarından bir tanesi olma özelliğini taşıyacak.