Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan EXPO 2021 alanlarında incelemelerde bulundu.

23 Nisan 2021’de kapılarını ziyaretçilerine açması beklenen ancak pandeminin devam etmesi nedeniyle 10 Aralık 2021 tarihine ötelenen Expo’nun hazırlıklarını yakından takip eden Lütfü Savaş, çalışmalar ve tarih değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İKİ FARKLI ALANDAKİ ÇALIŞMALAR ŞUBAT VE MART AYLARINDA TAMAMLANACAK

Antakya-Defne bölgesindeki Expo alanındaki hazırlıkları yerinde inceleyen Başkan Savaş, bu alandaki çalışmaların Mart, Arsuz-İskenderun bölgesindeki Expo alanındaki çalışmaların da Şubat ayında tamamlanacağını ifade etti.

“EXPO YÖNETİCİLERİ 10 ARALIK 2021’İ ÖNERDİ”

Pandemi koşullarının devam etmesi nedeniyle Expo yönetim kurulu üyelerinin organizasyonun başlangıç tarihi için 10 Aralık 2021’i önerdiklerini ve bu öneriyi kabul ettiklerini ifade eden Savaş, “Expo alanlarımızda ulusal ve uluslararası birçok şehri ve misafiri ağırlamanın onurunu yaşayacağız. Expo yöneticileri 10 Aralık 2021 tarihini önerdiler. Biz de kabul ettik” dedi.

“İNANIYORUM Kİ EXPO, ORTA DOĞU’DA AKAN KANIN DURMASINA VESİLE OLACAK”

Hatay’da gerçekleşecek Expo’nun sadece şehir için değil ülke ve bölge için de büyük önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “Bu organizasyon sadece şehrimizin tanıtımına katkı sağlamayacak. Aynı zamanda ülkemizin ve bölgemizin medarı iftiharı olacak. İnanıyorum ki Orta Doğu’da akan kanın durmasına vesile olacak” dedi.

Lütfü Savaş, Expo alanlarının organizasyon tamamlandıktan sonra işlevini kaybetmeyeceğini ve şehrin eğitim, kültür, turizm ve eğlence yaşamlarına katkı sağlayacağını kaydetti.

HATAY’DA YAŞAMIŞ ON ÜÇ MEDENİYETİN BİRİKİMİ SERGİLENECEK

Hatay geçmişinde yaşayan on üç medeniyeti Medeniyetler Bahçesi temasıyla gözler önüne sereceklerini de sözlerine ekleyen Savaş, “Şehrimizde yaşayan on üç medeniyeti Medeniyetler Bahçesi’nde gözler önüne sereceğiz. Antakya-Defne’de 5 bin, Arsuz-İskenderun’daki alanda 10 bin kişilik amfi tiyatrolar olacak ve burada çok güzel eğlenceler olacak. Bu alanlar 7’den 70’e herkesin gün boyu keyifli vakit geçirebileceği alanlar olacak. Antakya-Defne’deki alanda kendi mutfağımızı; Arsuz-İskenderun alanında dünya mutfaklarını sergileyebileceğimiz restoranlar ve bahçeler olacak” dedi.

TARİH DEĞİŞİKLİĞİNİ FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ

Tarih değişikliğini fırsata çevireceklerini anlatan Savaş şunları söyledi: “Hatay jeopolitik konumu ve stratejik özellikleri bakımından çok önemli bir şehir. Şehrimizin yüzyıllardır biriktirdiği değerleri dünyayla paylaşmak istiyoruz. Fidancılık sektöründe en çok üretime sahip ancak bu üretimden en az gelir eden bir şehiriz. Çünkü bu konuda hizmet veren büyük firmalar fidanları buradan alıp kendi logolarıyla pazarlıyorlar. Biz Expo sayesinde üreticimizin bu sektörde daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız.

Kırsal kalkınma planı yaptık. Bu plan çerçevesinde Hatay’ın çiçeklerini, tıbbi aromatik bitkilerini, narenciyesini, sebzelerini, hububatını ve endüstriyle buluşabilecek birçok değerini burada pazarlama ve dünyaya tanıtma şansımız olacak. Bunlarla birlikte Hatay’ın kültür ve medeniyet birikimini dünyayla buluşturacağız. Expo alanlarında 5. yüzyıldan kalan ve Hristiyan dünyası için büyük öneme sahip şapel ve eklentilerini sergileyeceğiz. Expo için Hatay’a gelenler Hatay’ı doya doya yaşayacak. Hatay’ın güzelliklerini, birikimlerini görmüş olacaklar, biz de bunu fırsata çevirip şehrimizi ve ülkemizi tanıtacağız. Hazırlıklar bittiğinde çok daha güzel alanlarda sizlerle karşılaşacağız. Şimdiden hemşehrilerimize ve Türkiye’mize hayırlı olsun.”

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir